Tillsammans återstartar vi Sverige

Coronakrisen har påverkat alla svenska företag. För vissa är läget fortsatt akut. För andra syns bättring. Medan en del nu går för högvarv. Men även om bilden är splittrad är målet klart – återstarten av Sverige kräver att vi får igång hela näringslivet.

Med närmare en miljon svenskar som är antingen korttidspermitterade eller arbetslösa krävs nu kraftfulla åtgärder som skapar jobb och tillväxt. Företagen är motorn i återstarten.

Vi tror att en viktig del av lösningen ligger i att bygga vidare på den handlingskraft och beslutsamhet som vi sett runt om i Sverige under krisen. Vi har sett hur människor ställt upp för varandra. Lagt i en extra växel. Vågat tänka nytt och skapat nya lösningar. Vi har sett det i alla delar av samhället. På stora och små företag, i sjukvården, i politiken och mellan parterna.

Den kraften vill vi bygga vidare på i återstarten av Sverige.

Här hittar du Svenskt Näringslivs förslag för hur vi återstartar Sverige, möjlighet att själv engagera dig i återstarten och exempel på kraften hos svenska företagare.

Om Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare och vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Vårt långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan. 

Vi företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 50 bransch- och arbetsgivarförbund. Vi arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten.

Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd
Svenskt Näringslivs vision

Ta kontakt med oss

Vill du veta mer om Återstarta Sverige och delta i arbetet? Eller har du en inspirerande berättelse om ett företag som visat initiativ- och handlingskraft under coronakrisen? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att höra mer.

Laddar upp...
fileuploaded.jpg
Uppladdning misslyckades. Maxstorlek 10 MB.

Tack för din berättelse!

Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet.

Vänligen fyll i alla obligatoriska fält

Fälten vi saknar från dig är markerade ovan.