Alla

Filter:
Alla
Filter:
Alla

Gunvor höjde tempot – mitt under krisen

Trots den rådande coronapandemin har Smålandslogistik investerat kraftigt i sin verksamhet. Nu ökar företaget farten och ställer om till digitala arbetssätt och rekryterar flera nya medarbetare.

Mackmyras kämparanda tog whiskyproducenten genom krisen

När Johan Larsson tillträdde som vd var det under extraordinära omständigheter. Coronakrisen innebar stort tapp i försäljningen men kämparanda och en snabb omställning räddade whiskyproducenten.

Digitala modevisningar – ett vinnande koncept för Lindgrens i Örebro

När coronapandemin slog till såg modeföretaget Lindgrens ett abrupt stopp i mängden tillströmmande kunder. Tomma butiker fick företaget att tänka nytt och satsa ännu mer på digitala lösningar.

När läget såg som svårast ut bytte Brazer recept

Brazer Bozlak såg två centrala områden för att utnyttja möjligheterna som coronakrisen innebar.

Sverige behöver en politik som skapar stabila förutsättningar för företagande och jobb

I ett läge då färre än fyra av tio svenskar arbetar, den lägsta nivån på över 20 år, krävs en politik som skapar stabila förutsättningar för företagande och jobb – och att ge fler företag möjlighet att våga investera och anställa igen.

Ljusa idéer tar Fagerhult genom krisen

Fagerhult Belysning hittade en ny energi genom sin djärvhet. Redan i februari ökade de sina lagersaldon för att möta pandemins konsekvenser.

Daniel mötte olyckskorparna med handlingskraft och kreativt tänkande

Vd:n Daniel Levin såg konkursen hägra. Då bestämde han att göra det alla pratat om – men ingen lyckats med.

Holy Greens ökade när krisen slog till: “Bara att kavla upp ärmarna”

På sju dagar höll allt – 150 anställda, 15 restauranger, ett livsverk – på att gå om intet. Då valde företaget att tänka nytt och ställa om.

Jacke: Kräv skattestopp i budgeten

Hot om skattehöjningar – eller osäkerhet om vilka förutsättningar som gäller – är investeringarnas värsta fiende.

Ica-handlarens initiativ – en livlina för många av Visbys krögare

Över en natt försvann efterfrågan och Visbykrogarnas framtid var hotad. Ica Maxi:s nya initiativ Gotlands krogmarknad blev räddningen – och ett nytt erbjudande till Ica-kunderna.

Storföretagets nya klimatsatsning mitt i coronakrisen

Förutsättningarna förändrades drastiskt för konsultföretaget Sweco när krisen svepte in. Men Sverigechefen glömde inte mantrat ”Don’t waste a good crisis”.

Tog fram helt ny produkt i krisen – rekommenderas av MSB

När coronapandemin slog till, togEmballator Lagan Plast fram en produkt som fyller en viktig funktion i vården under en lång tid framöver.

Fem förslag för att stärka viljan att anställa

Nu gäller det att undvika att arbetslösheten biter sig fast och att utanförskapet blir större och djupare. Läs om Svenskt Näringslivs förslag för att skapa jobb och sysselsättning.

15 förslag för stärkta investeringar

Ska Sverige komma starkare ur krisen så behöver det bli mer attraktivt att göra nya investeringar. Läs om Svenskt Näringslivs förslag för stärkta investeringar.

Fyra förslag för ökad öppenhet och handel

Öppenhet, konkurrens och handel med omvärlden har byggt Sverige starkt. Läs om Svenskt Näringslivs förslag för att stärka internationell handel.

Svenskt Näringslivs chefekonom: Kritiskt läge på arbetsmarknaden

Svenskt Näringslivs chefekonom om den stigande arbetslösheten: ”Helt centralt att företagen överlever krisen och kan fortsätta vara motorn i återhämtningen”.

Åtgärderna som krävs för att återstarta Sverige

Nu krävs kraftfulla reformer för Sveriges företagare för att återstarta Sverige. Det är i företagen som de nya jobben kan skapas, säger Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke.

Vd:n gasar ur krisen och satsar framåt

80 procent. Så stor del av Westerqwarns restaurangverksamhet blev omöjlig att hålla igång på grund av coronakrisen. Men då bestämde Joakim sig för en ny storsatsning.

Vd:n i Väderstad – I krisens stund är människor starka

Snabb omställning till digitala arbetssätt blev maskintillverkaren Väderstads svar på krisen. De digitala arbetsmetoderna som införts kommer att bli kvar även när coronapandemin är över.

Stenungnsbageriets rop på hjälp räddade dem

De gick från att sätta nya rekord varje vecka till nära nollade intäkter. När coronapandemin bröt ut, tvingades Swenströmskas Stenungsbageri i Karlstad tänka om och inse: De behövde all hjälp de kunde få.

Jerry ökade försäljningen med högre service och lokala samarbeten

Försäljningen dök snabbt och orosmolnen tornade upp sig. Men Jerry Thörn, vd för Skobes Bil Nord, utnyttjade kraften i lokala samarbeten och framtidstro.

Ett ljus i mörkret – intresset för klimatsmarta odlingssystem ökar

Peckas Naturodlingar odlar både lax och tomater i sin världsledande, klimatsmarta, anläggning. Nu ökar intresset från utlandet.

Pandemin fick företaget att göra en hållbar nysatsning

Nordmarkens Fasader producerar dörrar, fönster, fasader och tak i aluminium och glas. Nu integrerar de solceller i glasfasaderna – en investering i både företag och klimat.

Eija löste krisen med helt ny produkt – pysselpaket

I coronapandemins turbulens har företag tvingats se över sin verksamhet för att överleva. Barnbokhandel Läslusen hittade ett nytt framgångsrecept.

Digitala visningar och livestreamning öppnade dörrar till nya marknader

Företaget Engcon har försökt etablera sig på nya marknader i flera år. Men när coronapandemin dök upp, släppte det till slut.

Tung nysatsning mitt i krisen lyfte familjeföretaget

Företaget Eleiko väger tungt – över hela världen. De har sitt namn på vikter och träningsmaskiner i gym över stora delar av Europa och i USA. Men snart finns de också i hemmen.

Renslakteriet tvingades ställa om – började exportera till Paris

Coronakrisen gjorde att viktiga intäktskällor försvann och verksamheten var illa ute. Då fick Arvidsjaur Renslakt tänka om. Export till Paris finkrogar och försäljning via glassbilar ger hopp om framtiden.

Företaget rustade efter Helges upptäckt vid templet

När Helge Steg insåg att något inte stod rätt till i Kina, agerade han direkt för att rusta sitt företag inför en pandemi.

Ta kontakt med oss

Vill du veta mer om Återstarta Sverige och delta i arbetet? Eller har du en inspirerande berättelse om ett företag som visat initiativ- och handlingskraft under coronakrisen? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att höra mer.

Laddar upp...
fileuploaded.jpg
Uppladdning misslyckades. Maxstorlek 10 MB.

Tack för din berättelse!

Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet.

Vänligen fyll i alla obligatoriska fält

Fälten vi saknar från dig är markerade ovan.